az aranyér tünetei

aranyer_tunetei

a végbél panaszai mögött többféle betegség is állhat

tünetek

Amint a végbelünk környékén bármilyen tünettel találkozunk, azonnal kész az öndiagnózis – aranyér! Holott az esetek egy részében a tünetek mögött enyhébb végbél betegség, átmeneti emésztőszervi probléma, de sajnos nagyon ritkán súlyosabb betegség áll. Kizárólag orvosi vizsgálat döntheti el, hogy mi a tünetek oka és hogyan lehet azokat gyógyítani. Ezért, ha bármilyen eltérést tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz!

Mely tünetek esetén keressen fel minket haladéktalanul?

Székletürítéskor a papíron vérnyomok jelennek meg

A végbélben és környékén feszítő, szúró, viszkető érzést tapasztal

A végbél környékén duzzanat, csomó, fájdalmas göb tapintható

A tünetek tehát – szúró, irritáló viszketés, sajgó fájdalom, kitüremkedő csomó, vérnyomok a papíron, égő érzés és ezek különféle kombinációja. Ezek biztosan aranyér- vagy más végbélbetegséggel járó tünetek. Szerencsére leggyakrabban személyre szabott, alacsony megterhelést jelentő kezeléssel hatékonyan gyógyíthatók.

A tünetek sok kényelmetlenséggel járnak, maguktól nem múlnak el.

Mit együnk, mit ne, mikor fáj, mitől enyhül, kihez kéne fordulni, mi bajom lehet? Megkezdődik az öndiagnózis, az internetes oldalak tanulmányozása. Gyakran még akkor is ez történik, ha a páciens pontosan tisztában van vele, hogy ha sokáig halogatja az orvosi vizsgálatot, az a problémát sajnos nem oldja meg, csak elodázza és rosszabb esetben fokozza a bajt. Ezért arra biztatjuk, hogy hívjon minket és járjon a végére panaszainak.

Forduljon mihamarabb a terület specialistájához, proktológushoz! Forduljon hozzánk, kerülje el tünetei súlyosbodását! Hívja vezető asszisztensünket, aki megnyugtatja Önt és hozzásegíti gyógyulása következő lépéséhez.

  • KÉRJEN TŐLÜNK VISSZAHÍVÁST!

természetes képződmény

MIT NEVEZÜNK ARANYÉRNEK?

A köznyelv által “aranyér”-nek nevezett képlet valójában nem betegség, hanem a végbélnyílást körülvevő vénahálózat. Funkciója a széklettartás, székletürítés szabályozása. Az aranyér tehát nem betegség.

Aranyér betegségről akkor beszélünk, amikor ezek a vénák tartósan kitágulnak és a bennük áramló vér pangani kezd, ezáltal az ereket védelmező nyálkahártya és kötőszövet is kitágul, ezáltal panaszokat okoz.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a tünetek megjelenésekor azonnal forduljon orvoshoz, ne várja meg, míg a betegség rosszabb stádiumba fordul. A kezelés eredményeinek tartósságához, a megelőzéshez fontos megérteni az aranyér betegség kialakulásának okait és felkészülni különleges állapotokra, például a várandósság és a szülés környékén kialakuló aranyér betegségre.

mit_nevezunk_aranyernek

Tudnia kell, hogy az aranyér betegség népbetegség, a lakosság közel 50%-a küzd ezekkel a panaszokkal. A kor előrehaladtával megjelenésének esélye növekszik, tehát pánikra semmi ok. Minél hamarabb orvoshoz fordul, annál hamarabb megnyugszik, és annál könnyebben megszabadul kínos panaszaitól.

négy fokozatot különböztetünk meg

MELYEK AZ ARANYÉRBETEGSÉG STÁDIUMAI?

Minél hamarabb van mód elkezdeni a gyógykezelést, annál gyorsabb a gyógyulás. Javasoljuk, hogy már a kezdeti panaszokkal forduljon proktológushoz, hogy tünetei ne súlyosbodjanak, betegsége ne forduljon súlyosabb stádiumba.

Az állapot súlyosságától függően négy stádiumba soroljuk az aranyér betegséget.

  1. Stádium – a csomó időnként vérzik, kissé megnagyobbodott, nem fordult ki
  2. Stádium – a csomó vérzékeny, kifordult, de spontán visszafordul
  3. Stádium – vérző, nedvedző csomó, kifordult, magától nem húzódik vissza, de kézzel visszahelyezhető
  4. Stádium – kifordult állapotban van, nem helyezhető vissza

A diagnosztikai vizsgálatok célja annak megállapítása, hogy a panaszok milyen stádiumú betegségre utalnak, annak alapján pedig egy kezelési terv felállítása.

Az első három stádiumban a betegség műtét nélkül, fájdalmatlan, ambuláns módszerekkel kezelhető. A járóbeteg kezelések gyakorisága és időtartama nem befolyásolja a normál, hétköznapi életvitelt, tehát érdemes még időben hozzákezdeni.

Hívja most vezető asszisztensünket, aki megnyugtatja Önt és néhány kérdés segítségével segít megtenni a következő lépést gyógyulása útján. Tájékoztatja a vizsgálatra való felkészülésről és útmutatást ad, hogy az orvossal való találkozásig hogyan enyhíthet tünetein. Felkészít, megnyugtat, támogat. Az első lépés a gyógyulás útján a vele való telefonos beszélgetés. Az Ön személyre szabott kezelése ezzel kezdődik.